persoonlijke update

Even een persoonlijke update

Ik vond het wel eens tijd voor een lekker persoonlijk blog waarin wat uitleg geef over wat mij op dit moment allemaal bezig houdt. Als je mijn blog namelijk actief volgt, dan is het je vast wel opgevallen dat er niet meer iedere zondag braaf een artikel online staat om tien uur ’s ochtends. En dat heeft ook wel een beetje zo zijn redenen. Dus! Tijd voor een persoonlijke update 🙂 

Studie

Allereerst mijn studie. Dat liep allemaal even niet zo lekker. Officieel had ik op 5 september aan een stage moeten beginnen, maar ik kon geen geschikt bedrijf vinden. Daarnaast zag ik het eigenlijk ook nog niet echt zitten om 38-40 uur per week bij een bedrijf aan de slag te gaan. En dit heeft vooral met mijn gezondheid te maken, waar ik straks verder op in ga.

In plaats van stagelopen ben ik dit moment bezig met een eigen fotografie project, buiten school om. Ik probeer er twee dagen per week op school aan te werken en verder doe ik veel thuis. Op dit moment werk ik vooral aan mijn fotografie en onder begeleiding van een docent wil ik hiermee mijn laatste 9 studiepuntjes halen. Ik barst van de inspiratie en ideetjes, maar het echte uitwerken wil nog niet echt opschieten, dus het is tijd voor de spreekwoordelijke schop onder mijn kont en echt even goed aan de slag te gaan.

Naast mijn fotografie project, ben ik rustig verder aan het oriënteren voor een toffe stageplek, werk ik aan mijn portfolio en ben ik ook nog bezig met het bouwen van een portfolio website. Zodra deze echt online is zal ik dat uiteraard hier ook even laten weten 🙂

Gezondheid

De laatste maanden ben ik extreem moe, heb ik nergens zin in en alles wat ik onderneem lijkt me extra energie te kosten dan normaal. Dit speelt eigenlijk al heel lang en ik ben hiervoor ook al een aantal keer bij de huisarts geweest. Mijn moeder heeft namelijk schildklierproblemen welke erfelijk zijn en het lijkt erop dat ik dezelfde problemen heb. Er wordt op dit moment niet echt iets aan gedaan, behalve dat mijn schildklier waardes in de gaten gehouden worden, maar het wordt wel echt tijd dat er nu beter naar gekeken wordt. Ik krijg namelijk steeds meer klachten en bij alles wat ik intyp op Google wordt er door gelinkt naar een traag werkende schildklier. Begin volgend jaar ga ik met de huisarts een aantal concrete stappen bespreken, dus wordt vervolgd!

Dit is overigens ook de reden waarom ik tegen het stagelopen opkeek. Ik vond de hele week naar school gaan en er naast twee dagen werken al heel erg zwaar, dus laat staan dat je 40 uur per week op een kantoor zit. Ik voel me liever wat beter wanneer ik bij een leuk bedrijf aan de slag ga, zodat zowel zij als ik zelf wat meer aan mij heb 😉

Vriendschap en liefde

De afgelopen week was heel heftig, zowel op het gebied van liefde, als vriendschap. Na een vriendschap van zes jaar is er namelijk een punt achter de vriendschap gezet. Ik ga hier verder niet teveel op in, maar ik vind het heel erg jammer hoe het is gegaan. Het is bizar om mee te maken hoe erg mensen veranderen door de jaren heen. En dan heb ik het vooral ook over mijzelf, aangezien ik zelf heel erg veranderd ben.

En dat brengt mij ook meteen bij het punt van liefde, want ondanks dat ik begin dit jaar nog schreeuwde dat ik voorlopig geen relatie wilde en heel gelukkig was in mijn eentje, werd ik afgelopen zomer toch ineens verliefd. En eigenlijk ging dat helemaal tegen mijn eigen principes in. Ik had net besloten dat ik het prima had in mijn eentje en dat ik mij nog nooit zo gelukkig had gevoeld, maar toch wilde ik de liefde ook een kans geven, want het voelde zo ontzettend goed. Toch heeft het niet goed uitgepakt, maar het is oké.

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het gewoon echt tijd is om meer naar mijzelf te gaan luisteren en ook meer voor mijzelf op te komen binnen een relatie of een vriendschap. Ik heb de neiging mijzelf helemaal weg te cijferen en dat is zo ontzettend slecht en onnodig. En dit is absoluut niet persoonlijk gericht naar de personen in kwestie, maar het is iets algemeens wat mij aan mijzelf is opgevallen.

Ondanks dat er een vriendschap en relatie is beëindigd voel ik mij goed. Het is klote, ik vind het absoluut ook echt niet leuk, maar ik heb mij er bij neergelegd en het is goed zo.

Even ertussenuit

Omdat de afgelopen week zo heftig was, had ik enorm de behoefte om even weg te zijn van alles en iedereen. Sowieso wil ik al heel lang gewoon even weg, maar ik heb er nooit aan toegegeven. Tot nu! Ik heb namelijk compleet out of the blue een busticket naar Engeland geboekt! Een goede vriend van mij woont inmiddels al zo’n zes jaar in Brighton, Engeland en al voordat hij daar ging wonen heb ik de belofte gedaan dat ik eens bij hem langs zou komen. We zijn dus nu zo’n zes jaar verder en ik ben die belofte nog steeds niet nagekomen, dus het werd wel eens tijd om die na te komen.

En wat is nu een betere tijd om naar Engeland te gaan, als in het weekend van Halloween! 28 Oktober tot en met 1 november ga ik naar Engeland en ik ben echt super excited om daar Halloween mee te gaan maken! Volgens mij leeft het daar namelijk een stuk meer dan hier in Nederland, dus ik ben echt heel erg benieuwd.

Zoals ik zei ga ik dus met een busreis en ik heb geen idee wat ik daar van moet verwachten. Het was de goedkoopste optie, maar of het de meest comfortabele optie is, is nog maar de vraag 😉 Over het algemeen slaap ik heel goed in een bus, dus ik denk dat het allemaal wel goed gaat komen. I’ll keep you posted!

Blog

Tot slot heb ik nog een kleine update over mijn blog. Inmiddels blog ik iets langer dan een jaar echt serieus en ik vind het ontzettend leuk om te doen! Mijn doel is nog steeds om iedere week iets online te plaatsen, maar ik merk dat dit qua tijd soms lastig is. Mijn fotografie project neemt veel tijd in beslag en daarnaast werk ik wat vaker doordeweeks tegenwoordig, dus het neemt allemaal iets meer tijd in, waardoor ik de laatste tijd minder tijd in mijn blog heb gestopt.

Ik ga dus ook geen beloftes meer doen dat er op iedere zondag om tien uur een artikel klaar staat. Het is wel nog steeds mijn streefpunt om dat wel te hebben, maar soms kan het ook voor komen dat er pas een dagje later wat online komt. Of zoals nu soms gebeurd, dat er eventjes niets online komt. Dus dan weten jullie dat even 🙂

Je kunt mij volgen op Facebook, Twitter & Bloglovin’ om meteen op de hoogte te zijn wanneer ik iets nieuws heb gepost, mocht je dat willen.

Ik vond het fijn om even mijn gedachtes uit te schrijven en te delen met jullie. Al deze onderwerpen houden mij namelijk al een tijdje bezig en ik merk dat ik zelf ook wat meer overzicht en rust krijg, nu ik de dingen heb uitgeschreven.

Ik hoop dat jullie het niet erg vinden dat er net perse iedere zondag meer iets online komt, maar gewoon random, wanneer ik wat tofs klaar heb staan 🙂

Sowieso komt het er nog een huis tour in foto’s aan en ik ga ook uiteraard mijn tripje naar Engeland uitgebreid met jullie delen!

Stay tuned! 

♥ – Tini