wishlist update, verlanglijstje

Wishlist update #3 | Interieur en leesvoer

Oké, ligt het aan mij of gaat 2016 echt bizar snel voorbij? Ik bekeek mijn wishlist eens voordat ik aan dit artikel begon en ik verbaas mijzelf. Materialistisch gezien heb ik al redelijk veel kunnen afstrepen, maar als het gaat om reisjes of leuke dingen doen is er eigenlijk nog niet zoveel afgestreept. Anyway, tijd om te kijken naar wat ik de afgelopen tijd wél heb kunnen afstrepen 🙂

Interieur – tv-meubel

De afgelopen maanden is er veel veranderd binnen mijn interieur. En terwijl ik dit schrijf besef ik mij dat het nu toch wel echt tijd wordt voor een home tour. Maar goed, iets wat al jaren op mijn verlanglijstje staat is een nieuw tv-meubel. Ik had altijd een wit IKEA dressoir als tv-meubel, maar deze was simpelweg te hoog. Toen ik nog in een studio woonde was dit prima, om ruimte te besparen, maar nu wilde ik echt iets tofs. Ik kon alleen maar niet vinden waar ik naar zocht. Totdat ik op een zondagmiddag met mijn vriend in de stad aan het lopen was.

oud-meubel

Mijn oude tv-meubel

We kwamen opeens een nieuw winkeltje tegen en wat bleek? De winkel had allemaal industriële meubelen en accessoires. Precies de stijl waar ik naar opzoek was. Ik liep rustig door de hele winkel en nam uitgebreid de tijd om alles te bekijken en had in mijn ooghoeken al een mooi meubel gespot dat als tv-meubel kon functioneren.

Toch liepen we niet veel later met lege handen de winkel uit. Ik wilde er nog even over nadenken. Maar na tien minuten hield ik het al niet meer vol en liepen we snel terug naar de winkel waar ik het meubel kocht. Gelukkig paste het meubel in de auto en de rest van de dag ben ik bezig geweest met alles herorganiseren en kabels omleggen. En zie hier het eindresultaat!

v-meubel, industrieel, vintage, interieur, woning

Ik ben er enorm blij mee! Het gaf mijn huis meteen meer sfeer en het meubel past perfect bij mijn prachtige bakstenen behangetje 🙂 En het kijkt nu veel lekkerder tv wanneer ik onderuitgezakt op mijn bank lig, haha!

Interieur – wandkastje van steigerhout

Nog een onderdeel in mijn interieur dat is veranderd is één van mijn muren. In mijn vorige woning (studio) had ik zelf een wandkastje gemaakt van oud pallethout. Het is helaas tijdens de verhuizing gesneuveld, maar toch wilde ik heel graag weer zoiets maken. En dus ging ik samen met mijn vader naar de bouwmarkt om materialen te halen voor een constructie dat ik in mijn hoofd had.

Ik had namelijk op Pinterest een paar toffe afbeeldingen gezien van hoe je planken creatief kunt ophangen. En ik dacht bij mijzelf, dat kan ik ook! En inderdaad, het is mij gelukt. Zie hier de uitkomst mijn Pinterest DIY.

interieur, wandkast, planken, DIY, pinterest, constructie

Mijn muur ziet er nu een stuk minder kaal uit én ik heb extra plek om leuke accessoires en plantjes neer te zetten. De constructie is wel een beetje wiebelig als je er mee bezig bent, maar zodra alles op zijn plek staat hangt alles gewoon stil. Ook hier ben ik weer enorm blij mee! En het feit dat ik het zelf gemaakt heb samen met mijn vader maakt het extra leuk.

Bloemen & planten

Iets wat ik ook  op mijn wishlist gezet heb was dat ik meer bloemen en planten in huis wilde. Nou, dat is wel gelukt hoor. Toen mijn vergoeding voor mijn deelname als proefpersoon gestort was ben ik meteen naar de Intratuin geracet om plantjes te kopen. Thuis ben ik als een ware tuinier bezig gegaan om alles in leuke potjes te zetten en het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf. Ik word enorm blij van planten en ik ben niet de enige. Ook Nuka geniet er zichtbaar van 😉

planten, interieur, groen, leven

Geen zorgen hoor trouwens, ik heb even gecontroleerd welke plantjes giftig zijn en welke niet. Alles wat ook maar enigszins giftig is staat op een plek waar hij niet bij kan.

Laatst waren er trouwens ook allemaal leuke plantjes in de aanbieding bij de Appie. Toen ik dat zag kon ik het niet laten en nam ik er twee mee. Om vervolgens de volgende dag nog eens twee mee te nemen. Oeps! Ach, Appie heeft zo een goeie klant aan mij. Dat hebben ze sowieso als het op planten en bloemen aankomt, want de Appie in mijn wijk levert altijd enorm goede bloemen en ik haal bijna iedere week wel een vers bosje.

Twee van de plantjes die ik kocht zette ik in mijn kleine vensterbankje. Om het geheel wat op de vrolijken plaats ik zo nu en dan wat bloemen in de Jack Daniels flessen en ik heb een lichtsnoer in een voorraad pot gestopt. Het ziet er zo knus en gezellig uit nu!

interieur, bloemen, planten, licht, DIY, voorraadpot

Dus ook het onderdeel ‘meer bloemen en planten in huis’ heb ik maar doorgestreept. Het mogen er natuurlijk altijd meer zijn, maar ik ben al goed op weg! Het betekent overigens wel dat ik er inmiddels een dagtaak aan heb om Nuka bij de plantjes weg te houden, maar ik heb het er graag voor over, haha!

Boeken

11 september was ik jarig en ben ik al weer 25 jaar oud geworden. Ik heb een klein feestje gehouden met mijn vrienden en vroeg eigenlijk aan iedereen hetzelfde, cadeau namelijk; boekenbonnen of bol.com cadeaubonnen. Waarom? Omdat er nog zo ontzettend veel boeken op mijn verlanglijstje stonden.

In Vogue

Uiteindelijk heb ik drie boeken besteld en, bofkont dat ik ben, ik kreeg ook een prachtig boek van mijn vriend cadeau. Ik had al wat hints laten vallen welk boek ik graag cadeau zou willen krijgen, maar ja, het is dan altijd maar afwachten he 😉 Maar op de vooravond van mijn verjaardag kreeg ik van hem dit mega toffe boek: In Vogue.

InVogue, Vogue, fashion magazine, photography, fotografie, boek, inspiratie

Ik wilde het heel graag hebben, omdat er ontzettend veel informatie over Vogue instaat en ik daar heel veel van kan leren. Want als er een magazine is dat echt nummer één is op het gebied van Fashion Photography, dan is het Vogue wel. Ik ben nog niet begonnen in het boek, maar ik kan in ieder geval niet wachten!

National Geographic – Rarely Seen Photographs of the Extraordinary

Toen ik dit boek tegenkwam tijdens een van mijn surfrondjes op het wereldwijde web wilde ik het meteen hebben. Ik heb het toen ook meteen toegevoegd aan mijn wishlist en na mijn verjaardag heb ik het meteen besteld.

National Geographic, rarely seen, photography, fotografie, boek, koffietafelboek, natuur

Het is een prachtig boek met enorm mooie, grote foto’s van bijzonder natuurverschijnselen. Er staan korte teksten met uitleg bij de foto’s waardoor je precies weet wat het is. Erg leerzaam, maar vooral ook prachtig om te zien. Niet een boek dat ik in één ruk ga uitlezen, maar een boek dat ik er af toe even bij pak om lekker weg te dromen 🙂

Vivian Maier – Street Photographer

Dit boek heb ik uit een impuls op mijn verlanglijstje gezet. Ik zag het en ik dacht, ik moet het hebben. Ik heb er alleen even snel doorheen gebladerd en het zijn echt allemaal mooie, grote zwart-wit foto’s van mensen op straat.

Vivian Maier, straat fotografie, koffietafelboek

Omdat ik het nog niet echt gelezen heb, weet ik het dus niet zeker, maar ik meen mij te herinneren dat deze foto’s niet heel lang geleden pas waren ontdekt en uitgebracht zijn. Maar goed, zoals ik al zei dat weet ik niet zeker en daar kom ik nog wel achter als ik het voorwoord gelezen heb 😉

The Photographer’s Playbook

En tot slot het laatste item van deze wishlist update: The Photographer’s Playbook. Een boek dat door een docent werd aangeraden en ik al heel lang heel nieuwsgierig naar was.

boek, fotografie, opdrachten

Ik dacht dat dit een vrij dun boekje zou zijn met wat fotografie opdrachten erin, maar niets is minder waar. Toen ik mijn pakketje openmaakte schrok ik eigenlijk een beetje van de dikte van het boek. Wel in positieve zin, want dit betekende dat er wel echt heel veel opdrachten in staan. En dat klopt ook wel, want het zijn er een stuk of 300. Ik heb er al een aantal uitgezocht en ga er op korte termijn mee bezig. Jullie zullen veel van deze opdrachten terug zien komen op mijn blog, want ik zit er aan te denken hier een wekelijks artikel aan te wijden! Zo houd ik mijzelf lekker bezig en kan ik misschien de inspiratie uit dit boek doorgeven aan jullie 🙂

En dit was denk ik wel het einde van deze wishlist update! Natuurlijk staan er nog meer dan genoeg items op mijn verlanglijstje en ik hoop bij de volgende update vooral wat meer fysieke dingen te kunnen afstrepen. Zoals bijvoorbeeld een bezoekje aan de Oostvaardersplassen, of vaker een random wandeling maken met mijn camera. Dus ik zal daar eens wat meer mijn best voor doen!

Wie weet heb ik dan bij de volgende wishlist update wat meer fotografie om te laten zien in plaats van producten 😉

Heb jij trouwens zelf een wishlist of bucketlist? Laat dan even een linkje achter in de comments! Misschien kunnen we elkaar inspireren door de verschillende lijstjes te bekijken 🙂

♥ – Tini