Street League Skateboarding

Street League Skateboarding Barcelona + video!

Vorige week was ik in Barcelona en ik was daar onder andere voor SLS! En nee, dat is niet het stofje dat in je zeep zit 😉 SLS, oftewel Street League Skateboarding, is de allereerste professionele competitie voor street skateboarding, waarbij door 25 pro skateboarders gestreden wordt om een groot geldbedrag.

Street League Skateboarding SLs Nike SB Pro pen 2016 Barcelona

Street League Skateboarding is in 2010 opgericht door Pro Skateboarder Rob Dyrdek, om de groei, populariteit en acceptatie van (street) skateboarden aan te moedigen. In 2013 bundelden SLS en Nike SB hun krachten samen en zo ontstond de SLS Nike SB World Tour.

De competitie bestaat uit twee dagen. Op de eerste dag strijden 30 niet-SLS pros tegen elkaar. De top 8 van de eerste dag krijgt de kans om te skaten tegen de echte SLS pro’s. Om daar kans op te maken, strijdt de top 8 de volgende dag eerst tegen elkaar. De winnaar mag deelnemen aan de competitie met de echte pros! Echt een heel tof concept dus, want op deze manier krijgen skaters die ontzettend goed zijn, maar nog niet officieel pro zijn, een kans om gespot te worden en misschien uiteindelijk wel een SLS-pro te worden.

Street League Skateboarding SLs Nike SB Pro pen 2016 Barcelona

Ik was op zondag 22 mei bij de laatste dag van Street League Skateboarding aanwezig. Naar mijn mening de tofste dag, omdat je dan echt alle pro-skateboarders in actie ziet. En als je heel erg mazzel hebt, kun je ze zelfs spotten op het terrein zelf en een handtekening of foto met ze scoren. Ons is dit helaas niet gelukt, maar het idee dat er die kans was, maakte ons wel extra alert wanneer we over het terrein liepen 😉

Zoals ik eerder had verteld in mijn Barcelona reisverslag, was ik naar SLS met Susan, Michael en Jay. We hebben echt een fantastische dag gehad met z’n vieren en we spraken er zelfs over om er misschien een jaarlijks dingetje van te maken. Iets waar ik absoluut een voorstander van ben! Het was echt ontzettend tof om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn en mocht ik volgend jaar weer heen gaan, dan ga ik er wat meer werk van maken om een handtekening van een pro te scoren, haha!

sls4

Om jullie een beetje een idee te geven van wat ik die dag precies gezien heb en als herinnering voor mijzelf leek het mij wel tof om een kleine impressie te geven door middel van een video! Deze staat inmiddels online, dus ik zou zeggen: klik op play om te zien wat ik daar heb gezien 😉 Of klik hier als je de video niet kunt afspelen.

Ik ben benieuwd wat jullie er van vonden, let me know in de comments 🙂

♥ – Tini