Barcelona

Hola Barcelona!

Één van mijn wensen voor 2016 was een citytrip naar Barcelona en afgelopen week is deze wens uitgekomen! Vijf dagen lang verbleef ik in deze prachtige stad, vol mooie gebouwen, lekker eten en natuurlijk een heerlijk warm zonnetje! Ik zou zeggen, ga er lekker voor zitten en neem er iets lekkers bij, want dit blog over mijn ervaring in Barcelona is behoorlijk lang geworden 😉 Enjoy! 

Ik maakte de reis naar Barcelona met acht andere studenten en één docent. In totaal waren we dus met een groep van tien personen. Een aantal mensen kende ik nog niet en dan is het altijd maar even afwachten of er een klik is, maar die was er gelukkig en we hebben met z’n allen vijf ontzettend leuke dagen gehad!

groepfoto

Bovenste rij: Ruben, Mara, Michel, Roan, Susan, ik en Jay. Onderste rij: Audrey, Michiel en Michael

Aankomst en de eerste dag 21/05/2016
Op zaterdag 21 mei aan het begin van de middag vertrokken we vanaf Schiphol naar Amsterdam. Ik zat bij het raam dus kon lekker naar buiten kijken en zag het grijze weer van Nederland langzaamaan veranderen naar een zonnig, helder weertje in Barcelona!

vliegen transavia barcelona

Nadat we geland waren, was het heel eventjes wachten op de koffer en daarna konden we snel door naar de Aerobus die ons naar Plaça de Catalunya bracht. Vanaf daar was het nog ongeveer een kwartier lopen naar ons Airbnb appartement. Bij binnenkomst bleek het appartement echt super groot te zijn en Susan en ik hadden de mooiste kamer geclaimd, mét privé badkamer! Echt zo nice! Mocht je ook geïnteresseerd zijn in dit appartement, dan kun je deze link even bekijken.

airbnb

Nadat we allemaal gesetteld waren in onze kamers, hebben we boodschappen gedaan en daarna was het ook al bijna tijd voor avondeten en dus besloten we een leuk tapas restaurant op te zoeken. We kwamen uiteindelijk terecht bij Tapas restaurant Casa Lola. Het was er echt ontzettend mooi ingericht en we hebben er heerlijk gegeten.

Casa-Lola

Tapas is typisch Spaans en zijn eigenlijk gewoon allemaal kleine, verschillende hapjes. In Spanje wordt het vaak voor het middag- of avondeten gegeten, maar je kunt er ook gewoon een complete maaltijd van maken door gewoon heen veel te bestellen. Je kunt namelijk altijd extra hapjes bij bestellen. Ik vind dit persoonlijk ontzettend leuk, want je kunt op deze manier heel veel verschillende gerechtjes proberen. Het hoogtepuntje van de tapas was toch wel de mini-burger die Jay had besteld. De burger zag er echt zo cute uit!

casa lola hamburger

Na een aantal uren lekker te hebben gegeten zijn we weer richting het appartement gegaan. Daar hebben Susan, Michael en ik onze skateboards gepakt en zijn wij met de hele groep naar MACBA gegaan. MACBA is een groot museum, maar het plein waaraan het museum is gevestigd is een heel bekende skatespot. En tja, wij als skaters konden natuurlijk niet een tripje naar Barcelona plannen zonder een bezoek aan de populairste skatespot van Barcelona!

Het was echt enorm druk die avond, omdat dit weekend SLS Nike SB Pro Open 2016 plaatsvond. Er waren echt enorm veel skaters en het was zo chaotisch dat ik zelf eigenlijk niet geskate heb. Ik ben namelijk niet zo heel goed en door de vele skaters durfde ik eigenlijk ook niet meer, haha! Maar die avond waren er zoveel toffe mensen aan het skaten dat ik mij enorm vermaakt heb met alleen al het kijken naar andere skaters. Ook waren er een aantal Pro-skaters aan het skaten en dat was al helemaal vet om te zien! Uiteindelijk ben ik pas rond twee uur ’s nachts weer naar het appartement gegaan met een aantal anderen van de groep, maar er bleven ook nog een aantal wat langer en zij kwamen pas rond een uur of drie/vier’s nachts terug. Het was een zeer geslaagde eerste dag en nacht in Barcelona in ieder geval!

Macba Barcelona street skateboarding pro

De tweede dag, Street League Skateboarding Nike SB Pro Open  22/05/2016
De volgende ochtend moesten Jay, Michael, Susan en ik al weer vroeg op, want er stond iets super tofs op de planning, namelijk zelf naar SLS Nike SB Pro Open gaan! Het was echt ontzettend vet om hier bij aanwezig te zijn en ik heb me echt zo enorm vermaakt daar! Het was echt amazing! Ik zal nog een apart artikel schrijven over deze wedstrijd, anders ben je morgen nog niet klaar met lezen, haha, maar het was echt heel erg vet!

SLS street league skateboarding Nike SB Pro Open 2016 Barcelona

Jay, Michael, Susan en ik bij SLS

Rond vijf of zes uur in de middag gingen we weer terug naar de rest van de groep, die gewoon lekker door Barcelona hadden gelopen en rustig aan hadden gedaan. We wilden weer met z’n allen eten en eerder die dag was er afgesproken dat Jay die avond lekkere hamburgers zou bakken. De mensen die Jay kennen, weten wel dat hij dé hamburger koning is. De hamburgers waren echt zó lekker, niet normaal!

Na het eten hebben we het even een avondje rustig aan gedaan. Het was helaas even wat minder mooi weer en dus besloten we gewoon lekker binnen te blijven om elkaar beter te leren kennen. We speelden het spel ‘wie ben ik’ waarbij de gene naast je op een post-it een bekend (fictief) persoon op schrijft en deze vervolgens op jouw hoofd plakt zodat je niet kan zien wie je bent. Je mag alleen vragen stellen die met ja of nee beantwoord kunnen worden, om er zo achter te komen wie je bent. Er zaten echt geweldige personages tussen, waaronder Philip van het echte “Wie ben ik” spel, die overigens mega moeilijk te raden was voor die persoon, haha.

Derde dag, toeristische route door de binnenstad van Barcelona 23/05/2016
Het was weer enorm laat geworden de afgelopen nacht en dus was iedereen redelijk laat wakker. Ons ontbijt was eigenlijk een beetje een lunch en we gingen hiervoor bij een klein eetcafeetje zitten. Dit bleek echter niet zo’n succes, want het duurde bijna drie kwartier voor ik mijn simpele tosti had. Er was schijnbaar iets mis gegaan met bestellen waardoor ze mij en nog iemand van de groep vergeten waren. Toen we na drie kwartier eindelijk ons eten kregen, viel het ook nog eens tegen, omdat het best wel klein was. En als klap op de vuurpijl bleek er in de verse fruit smoothie appel verwerkt te zitten. En dit weten jullie nog niet, maar ik ben dus enorm allergisch voor appels (sowieso voor veel fruit) dus ik kreeg last van jeuk in mijn keel en mijn lippen begonnen te prikken. Gelukkig was het na een paracetamolletje vrij snel weer verdwenen, maar ik vond het wel een beetje een slechte start van de dag, haha! En gelukkig was ik het allemaal al heel snel weer vergeten, want Barcelona is zo ontzettend mooi, dat ik constant aan het kijken was naar de prachtige gebouwen!

Barcelona

Susan is al heel vaak in Barcelona geweest en heeft er zelfs een tijdje gewoond, dus zij leidde ons door de mooie straten van Barcelona. De ‘tour’ startte bij La Rambla, de populaire 1200 meter lange straat door het centrum van Barcelona. Vanuit daar liepen we via Mercat de Sat Josep (Mercat de la Boqueria) door naar de binnenstad om echt van alles en nog wat te bekijken.

Mercat sant Josep, la rambla

Hoogtepunten van deze dag waren Santa María del Mar, Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia, Barri Gòtic en het strand van Barcelona, waar we nog heerlijk een uurtje in de zon hebben gelegen. Sommigen durfden het zelfs aan om nog even met de voetjes in het water te gaan, ik niet, want ik houd niet van koud water, haha! Op het strand van Barcelona spraken we af met de broer van de docente die met ons mee was en we zouden met hem naar een leuk restaurant om met z’n allen te eten. Eenmaal aangekomen bleek het vrij prijzig te zijn en bleek er ook alleen vegetarische gerechten verkrijgbaar te zijn, waardoor Jay, Michael en ik besloten om ergens anders te eten. Wij hadden stiekem eigenlijk gewoon zin in KFC en gingen dus ook daar eten.

touristisch, Santa María del Mar, Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia, Barri Gòtic en het strand van Barcelona,

Er bleek naast de KFC een Urban Outfitters te zitten en daar heb ik een klein boekje gekocht. Na het eten en de Urban Outfitters zijn we snel naar het appartement gegaan om onze skateboards weer op te halen, om daarna weer richting MACBA te gaan. Er zouden waarschijnlijk weer een aantal Pro-Skateboarders aanwezig zijn die avond, dus we wilden heel graag nog even heen. De rest van de groep kwam na hun diner ook weer bij ons op MACBA. Het werd weer mega laat, maar het was wederom weer een zeer geslaagde dag!

De vierde en laatste volle dag, Sagrada Família en Park Güell 24/05/2016

Inmiddels waren sommige mensen al redelijk vermoeid en dus had niet iedereen meer zin in een volle dag lopen, waardoor de groep zich weer opsplitste. Een deel bleef in het appartement om te relaxen of ging een beetje shoppen en een andere deel van de groep ging richting Sagrada Família en Park Güell. Ik ben énorm fan van Gaudi en wilde daarom absoluut mee richting Park Güell. En ondanks dat mijn voeten echt heel erg moe waren, was dit het zeker waard. Ik heb zoveel prachtige dingen gezien, waaronder Casa Milà ‘La Pedrera’, Casa Batlló en natuurlijk Sagrada Família.

We zijn lopend richting Sagrada Família gegaan, zodat we via de Passeig de Gràcia onder andere dus Casa Mila en Casa Batlló konden bekijken. Ik vond het echt zo bijzonder om deze gebouwen eindelijk in het echt te kunnen bewonderen. Ik heb kunstgeschiedenis gehad tijdens mijn MBO opleiding en ik kon echt uren naar de prachtige werken van Gaudi staren. En ik kan je vertellen, in het echt zijn de gebouwen nog vele malen mooier dan op de foto’s!

Casa Mila

Via Passeig de Gràcia kwamen we uiteindelijk uit bij Sagrada Família. Het plan was om ook naar binnen te gaan, maar de rij was zo enorm groot, dat we dit niet hebben kunnen doen. En dus hebben we het alleen van de buitenkant kunnen bekijken. Helaas stond de Sagrada Família in de steigers, maar dit is niet heel ongewoon. De verwachtingen zijn nu dat Sagrada Família over tien jaar eindelijk echt af zal zijn, maar ja, tegen die tijd is onderhoud ook al weer nodig. Eigenlijk zal het dus nooit helemaal af zijn. Ondanks de bouwkranen en dergelijke, wilde ik er toch even mee op de foto, want dit is toch een klein hoogtepuntje van de reis geweest voor mij.

Sagrada Família

Vanaf Sagrada Família hebben we een metro gepakt naar Park Güell, omdat het anders wel heel erg ver lopen zou zijn. Ook in het park was weer een enorme wachtrij voor de tickets om de hoogtepunten van het park te mogen betreden. Wederom kozen we ervoor om hier niet op te wachten, want het kost gewoon teveel tijd. De wachtrijen worden namelijk gewoon gesloten tot een bepaalde tijd en daarna gaat ie weer open. De kans is dus alsnog aanwezig dat je dan alsnog geen ticket kon krijgen, dus het was voordeliger om het niet te doen. Bovendien was het park zelf ook al heel bijzonder. Er waren genoeg dingen te zien en het uitzicht was echt prachtig!

Park Güell, gaudi, Barcelona

Ik heb echt intens genoten van deze laatste volle dag en nadat we weer terug waren in het appartement was ik echt helemaal kapot. We hebben ons even opgefrist en gewacht tot de gehele groep weer herenigd was, zodat we met z’n allen nog een avond uit eten konden gaan. Michael en Jay waren een heel goed restaurant tegen gekomen en dus zijn we daar heen gegaan. Ze hadden geen woord gelogen, want het eten was fan-tas-tisch! Als ik er aan terug denk, krijg ik meteen weer zin in dat stukje overheerlijke eend wat ik had besteld. Het was écht heel erg lekker, zeker een aanrader! Her restaurant heet ‘Beer’linale’ en ze hebben ook ontzettend veel speciaal bier. Dus ook zeker een aanrader voor de bierliefhebbers.

Beerlinale

Om echt even stil te staan bij de laatste avond, hadden we al onze telefoons opgestapeld en degene die als eerste zijn telefoon zou pakken, moest de rekening betalen. Gelukkig had ik mijn compactcamera mee om foto’s te maken, anders had ik nu niets gehad om aan jullie te laten zien, haha!

Beerlinale

Het was een mooie én lekkere afsluiter van de mooie dagen die gehad hebben in Barcelona.

beerlinale3

Na het eten gingen we niet meteen terug naar het appartement, maar uiteraard nog even langs MACBA! We waren slim geweest en hadden onze boards van te voren al meegenomen, dus dat scheelde weer een behoorlijk stuk lopen. Wederom is het ontzettend laat geworden, maar het was echt een super toffe avond! Jay en ik waren het op een gegeven moment wel een beetje zat, omdat we echt heel erg moe waren, dus wij gingen iets eerder naar huis dan de rest. Michael kwam ook nog achter ons aan en we hebben vlak voor ons appartement nog een toffe foto gemaakt dat we aan het skaten zijn op de straten van Barcelona! Meestal houd ik niet zo van zwart-wit fotografie, maar deze twee zijn wel echt heel tof geworden, thanks Jay!

Macba, Barcelona streets night skateboarding

Links een foto van mij op MACBA en rechts ben ik aan het skaten voor het appartement

Dag vijf, de laatste middag! 25/05/2016
En toen was de laatste dag al weer aangebroken 🙁 En dat vonden we allemaal super jammer. We moesten om elf uur ’s ochtends uitchecken bij de Airbnb, dus we stonden allemaal redelijk vroeg op om snel de koffers in te pakken en her en der nog wat te poetsen. Ons vliegtuig zou pas aan het begin van de avond vertrekken, dus we besloten om na het uitchecken, onze koffers naar een locker te brengen in het centrum en vanaf daar nog even kijken wat we zouden gaan doen.

Uiteindelijk zijn een aantal mensen nog naar het strand gegaan en een aantal, waaronder ik, zijn gaan shoppen. Barcelona is echt een walhalla voor dames skatekleding, maar toch kon ik niet echt slagen. Uiteindelijk heb ik dus een boek gekocht in plaats van kleding, maar het is wel een tof boek! Eentje die ook nog eens op mijn Wishlist stond, dus ik heb weer iets kunnen afstrepen 🙂 Best leuk eigenlijk, dat ik naar Barcelona ben gegaan en uiteindelijk thuis ben gekomen met twee boeken. Mijn innerlijke boekenworm is trots op mij, haha!

boeken, barcelona, urban outfitters, Vans

Mocht je je afvragen, waarom ik dat dikke Vans boek niet gewoon in Nederland heb gekocht, klik dan hier, want ik heb het uitgebreid uitgelegd in een Answer a Day van een aantal dagen geleden.

Om vier uur zagen we elkaar allemaal weer bij de lockers en zijn we richting het vliegveld gegaan, waar we uiteindelijk rond zeven uur weer richting Nederland vertrokken.

Ik heb vijf fantastische dagen gehad in Barcelona en ik ben echt een beetje verliefd geworden op deze prachtige stad! De gebouwen zijn echt prachtig, de mensen zijn aardig en het eten is echt super lekker! En ondanks dat de wind vrij frisjes was, heeft het zonnetje echt enorm veel geschenen en hebben we niets te klagen gehad wat betreft de temperatuur. Hopelijk kan ik snel weer terug naar deze mooie stad, want ik heb stiekem al een beetje heimwee!

Natuurlijk ben ik ook heel blij om weer thuis te zijn, want ik had mijn lieve Nuka natuurlijk wel heel erg gemist. Hij stond al weer op mij te wachten om lekker samen te gaan slapen. Wat is het toch ook een fluffy knuffelbeestje ♥ En bedankt Aileen voor het wederom goed verzorgen van mijn kattenkindje!

Nuka thuiskomen van barcelona

Zo! Dit was een ENORME blogpost en ik ben benieuwd hoeveel mensen hem ook daadwerkelijk helemaal gelezen hebben haha! Ik beloof dat deel twee van Barcelona over Street League Skateboarding iets korter zal zijn 😉

Ben jij wel eens in Barcelona geweest?
Zo ja, laat mij zeker nog een aantal hotspots weten die ik de volgende keer moet zien! 🙂

♥ – Tini