Nuka, ragdoll, jarig, kat, furry friend

Nuka is jarig!

Als je mij al wat langer volgt, dan wist je ongetwijfeld van het bestaan van Nuka af, maar eigenlijk heb ik het nog nooit uitgebreid over hem gehad. Hoog tijd om daar eens verandering in te brengen en vandaag is het daar de perfecte dag voor! Want vandaag is deze mooie, lieve Ragdoll kater al weer vijf jaar oud geworden! Tijd om hem eens goed aan jullie voor te stellen dus 🙂 

Hoe ik aan Nuka ben gekomen
Mijn moeder heeft jarenlang een eigen cattery gehad met Heilige Birmanen en Ragdolls, waar ze af en toe eens een nestje mee had. Op een gegeven moment was ze helemaal klaar met hoe het fokkers wereldje in elkaar stak en besloot ze er mee te stoppen. Ze wilde nog één keer een nestje en daarna zou ze er mee stoppen. Mijn moeder heeft toen beloofd dat ik een kitten mocht uitkiezen, zodat ik niet zo alleen zou zijn wanneer ik weer op mijzelf zou gaan wonen.

Uiteindelijk is Nuka is op 7 mei 2011 geboren, samen met nog drie broertjes en zusjes. De naam, Nuka, komt trouwens uit de film Lion King 2 – Simba’s trots. De naam is Swahili voor ‘stinkerd’. Deze naam is zeer toepasselijk, aangezien hij nogal vaak uit z’n bekje stinkt (vind ik), haha!

Nuka, ragdoll, jarig, kat

Helaas wilde mama Scarlett bijna niets van haar kittens weten en moesten mijn moeder en ik de kittens grotendeels met de fles groot brengen. Gelukkig groeiden alle kittens gezond op en al snel liepen ze overal door het huis op zoek naar avontuur. Nuka had toen tijdens een van zijn ontdekkingstochten een blauw washandje gevonden en hij heeft hier nog wekenlang mee rondgelopen. Het was zo schattig, iedere keer liep hij met dat washandje in z’n kleine bekje van de ene kant van de keuken naar de andere kant, haha!

Nuka, ragdoll, jarig, kat

Op een gegeven moment werden de kittens steeds groter en mochten ze ook af en toe naar buiten. Mijn ouders hadden destijds een mooi buitenverblijf voor de katten, waar ze zelf konden kiezen of ze buiten of binnen wilden spelen. Eigenlijk zaten ze altijd buiten, ze vonden het heerlijk!

Nuka, ragdoll, jarig, kat

Ook papa Yoda en mama Scarlett waren in het buitenverblijf en vreemd genoeg vond Scarlett de kittens ineens wel leuk toen ze wat ouder waren. Ineens ging ze samen met Yoda voor de kittens zorgen, het was zo aandoenlijk om te zien hoe ze als een echt stelletje voor de kittens begonnen te zorgen.

Nuka, ragdoll, jarig, kat

Mee naar huis
Toen Nuka oud genoeg was mocht hij met mij mee naar huis. Nuka en ik hadden sowieso al een heel sterke band, omdat ik hem deels met de fles grootgebracht heb, maar toen hij eenmaal bij mij in huis kwam, werd deze band nog sterker. Iedere dag wanneer ik thuis kwam uit school kwam meneer blij aanrennen en miauwde hij om een paar lekker aaitjes. En dat is nooit meer veranderd. Zelfs nu, vijf jaar later, in een nieuw huis, wacht hij mij nog steeds braaf op tot ik uit school kom om lekker geknuffeld te worden.

Nuka is een echte knuffelkont. Zodra ik richting de bank loopt komt hij al aangerend om lekker naast mij te liggen. Ook slaapt hij trouw iedere nacht bij mij in en op bed. Als ik ga slapen, slaapt hij het eerste halfuurtje lekker tegen mijn buik aan onder de dekens en daarna kruipt ie weer boven de dekens om bij mijn voeten te gaan liggen. Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten.

Nuka, ragdoll, jarig, kat

Soms is ie ook wel eens vervelend in bed hoor. Dan wordt ie midden in de nacht wakker en wil hij ineens aandacht. Dan stopt hij niet met miauwen tot ik wakker ben om hem een paar aaitjes te geven. Eigenlijk belachelijk dat ik hem zijn zin geef, maarja, een miauwende kat die aan je hoofd krabt is ook niet alles, haha!

Nuka, ragdoll, jarig, kat

Een halfjaar zonder Nuka
Ik ben echt blij dat ik Nuka destijds van mijn moeder mee naar huis mocht nemen. Het is echt een beetje mijn kindje geworden en ik zou niet weten wat ik zonder hem moet. Het halfjaar dat ik in Lissabon studeerde was dan ook echt heel erg zwaar. Ik vond het vreselijk stil en kon er maar niet aan wennen dat ik geen lekker fluffy, spinnend katje naast mij op bed had. Ik was ook enorm bang dat Nuka mij niet meer zou herkennen wanneer ik hem weer zou zien. Of dat hij mij wel herkende, maar mij niet meer leuk vond. Gelukkig is dat helemaal goed gekomen. Toen ik hem ging ophalen herkende hij mij nog en inmiddels loopt hij al weer heerlijk rond in mijn nieuwe appartementje en heeft ie al weer als vanouds aan het behang zitten krabben. Iets wat hij altijd al leuk gevonden heeft, ik niet..

Nuka, ragdoll, jarig, kat

Mocht ik ooit weer voor een heel lange tijd weg gaan, dan neem ik Nuka met mij mee. Sommige mensen vinden het overdreven, maar Nuka is gewoon mijn alles. Ik ben ook heel blij met hoe Nuka is opgegroeid en dat hij zo’n fijn karakter heeft. Hij is zo ontzettend lief, maar soms ook wel een beetje een kluns. Zo kan hij enorm schrikken. Ook van zichzelf. En dan maakt hij de meest gekke sprongen in de lucht en trekt er dan vaak ook nog eens een mega verward gezichtje bij met enorm grote ogen. Ik lig dan helemaal in een deuk, want het ziet er echt hilarisch uit.

Ook al is Nuka vandaag al weer vijf geworden, hij blijft altijd mijn kleine Nuka baby en ik hoop dat ie nog heel veel jaren bij mij blijft! 

Nuka, ragdoll, jarig, kat

Hopelijk vonden jullie het leuk om eindelijk eens echt te weten te komen wie Nuka is. Ik wilde eigenlijk de Furry Friend TAG invullen, maar ik vond het veel leuker om meteen het hele verhaal van Nuka te vertellen 🙂 Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en dat jullie niet te veel gesmolten zijn door die vreselijk schattige kitten foto’s, hihi!

Ook ben ik heel benieuwd of jullie een kat hebben? En zo ja, wat is de naam van jouw furry friend? Laat het weten in de comments 🙂

♥ – Tini 


Benieuwd naar Nuka zijn moeder? Mijn goede vriendin Aileen heeft Scarlett uiteindelijk in huis genomen, omdat mijn moeder niet meer voor haar kon zorgen, dus als je Scarlett wilt leren kennen, klik dan hier.