10 jaar geleden

Tien jaar geleden TAG

Tijdens het uitpakken van verhuisdozen kwam ik ineens een doos tegen met allemaal oude foto’s. Ik had ze al een tijdje niet gezien en heb denk ik wel een uur lang naar alle foto’s zitten kijken. Oude foto’s brengen altijd zoveel herinneringen naar boven en ik vind het altijd leuk om ze weer eens terug te zien.

Het leek mij leuk om er een blogpost over te schrijven, maar ik wist niet zo goed wat ik dan zou moeten vertellen. En toen kwam ik de ’10 jaar geleden’ TAG van Simone tegen. Deze TAG sluit mooi aan op de foto’s die ik tegen kwam, dus vandaag neem ik je mee terug in de tijd, naar het jaar 2006.

Allereerst wil ik even laten zien hoe ik er tien jaar geleden uit zag, want dat is behoorlijk anders! Zo had ik nog geen piercings, waren mijn wenkbrauwen nog woeste ragebollen, had ik last van acne (wat je op deze foto’s gelukkig niet eens zo heel goed kan zien) en heb ik heel even een pony gehad voordat ik mijn haar compleet kort knipte.

10 jaar geleden TAG

Tien jaar geleden was mijn leeftijd:
Vijftien, eigenlijk zelfs veertien, want ik ben jarig in september.

Tien jaar geleden was ik verliefd op:
Mijn allereerste echte vriendje; SJ. Ik geloof dat we bijna één jaar samen zijn geweest, maar het voelde wel echt veel langer. Ik weet nog dat ik echt zó verliefd was, dat ik een tijd lang niet eens meer kon eten. Best erg, haha!

Tien jaar geleden woonde ik nog:
In een woongroep van Jeugdzorg in Leeuwarden. Mensen die mij nog niet zo lang kennen weten dit niet, maar van mijn dertiende tot bijna zestiende ben ik uit huis geplaatst. De eerste paar maanden kwam ik bij pleeggezinnen terecht, maar al snel kwam ik terecht in een woongroep met zes andere jongeren.

En voor de mensen die nu denken ‘oh wat vreselijk voor je!’, dat is niet nodig. 🙂 Natuurlijk was het een zware tijd, maar het heeft mij zoveel geleerd en ik ben dankbaar dat er destijds ruimte voor mij was in zo’n woongroep. Meestal hoor je alleen negatieve verhalen over dit soort groepen, maar ik ben er heel positief over. (In verband met privacy heb ik de personen waar ik mee samenwoonde geblurred.)

10 jaar geleden TAG

Tien jaar geleden droeg ik het liefst:
Een zwarte skinny jeans met een zwart-wit gestreept hemdje en arm warmers. Ik was echt geobsedeerd door gestreepte en geblokte patronen. Ik heb zelfs een compleet zwart-wit geblokt rokje gehad. Die heb ik nog steeds trouwens, haha! En ik had een mega collectie arm warmers, in allemaal verschillende kleuren. Soms droeg ik die ook als been warmers, het was maar net waar ik die dag zin in had, haha!

10 jaar geleden TAG

Ook droeg ik heel graag zo’n Arabische sjaal. Die heb ik tot twee jaar geleden nog heel fanatiek gedragen, maar hij begon helaas echt helemaal uit elkaar te vallen, dus ik heb er afscheid van moeten nemen inmiddels. Behalve de combinatie zwart-wit, was ik ook heel erg fan van rood trouwens. Een kleur waar ik tegenwoordig een bloedhekel aan heb (met uitzondering van houthakkersblousjes).

10 jaar geleden TAG

Tien jaar geleden ging ik dagelijks:
Een uurtje  MSN’en. Dat was in die tijd echt dé manier om met je vrienden te kletsen na schooltijd. In die woongroep hadden we maar twee computers, waardoor iedereen maar één uurtje per dag mocht internetten. En in dat uurtje probeerde ik altijd zoveel mogelijk te chatten met mijn vrienden. Ik weet nog dat ik van te voren een Sms’je naar mijn toenmalige vriendje stuurde om hem te laten weten dat ik bijna online zou komen, haha!

Tien jaar geleden sliep ik s’ochtends tot:
Zes uur. Echt heel vroeg, maar ik moest wel. De woongroep was dus in Leeuwarden, maar ik ben nooit van school gewisseld, omdat ze mijn vertrouwde omgeving niet teveel wilden weghalen. Daardoor moest ik dus iedere dag op en neer naar Buitenpost. Mijn lessen op school begonnen altijd om 08:10u en ik moest in totaal bijna drie kwartier tot een uur reizen. Ik kan mij nu echt niet meer voorstellen dat ik iedere dag zo vroeg uit bed ging om naar school te gaan. Toen ik weer thuis ging wonen veranderde het gelukkig naar zeven uur opstaan. Toen hoefde ik namelijk nog maar twintig minuten te fietsen naar school, dat scheelde behoorlijk.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu:
Een HBO studie zou volgen en een eigen appartementje zou hebben. Ik dacht echt dat ik dat ik ergens zwervend op straat zou belanden of erger.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar:
Linkin Park! En dat doe ik nog steeds, haha! Ook luisterde ik heel veel naar Metallica, Limp Bizkit, Evanescence, Greenday, Brokencyde en allemaal andere emo/rock achtige bandjes. Ik was ook enorm fan van Tokio Hotel.. Mijn hele kamer hing vol met posters van hun.. Dit was trouwens nog voor dat zij echt doorbraken. Toen ze eenmaal doorbraken en in het Engels gingen zingen was de liefde snel over.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met:
Niet zoveel eigenlijk. Ik deed niet zoveel op mijn vijftiende, ik was eigenlijk altijd in die woongroep, omdat we niet zoveel vrijheid hadden wat betreft afspreken met vrienden enzo. Overal hingen vaste tijden aan, dus ik vond het makkelijker om gewoon binnen te blijven. Mijn vrienden woonden allemaal in Kollum, Buitenpost of Drachten, dus afspreken was sowieso lastig.

Toen ik eenmaal weer bij mijn ouders kwam te wonen, was ik vooral bezig met foto’s maken. En dan met name van mijn kat Smirnoff.  Ik was echt gek op dat beestje en hij was super fotogeniek. Helaas is hij niet zo oud geworden, want op een dag is ie niet meer terug gekomen. Ik heb maanden naar hem gezocht, maar uiteindelijk de hoop opgegeven. Gelukkig heb ik nog een paar heel mooie foto’s van hem 🙂

10 jaar geleden TAG

Tien jaar geleden droomde ik over:
Dit vind ik een moeilijke vraag! Ik heb eigenlijk geen idee. Ik denk verhuizen naar Amerika. In die tijd wilde ik heel graag naar Amerika en ik was er ook van overtuigd dat ik er in toekomst zou gaan wonen. Zou natuurlijk nog steeds kunnen gebeuren, maar op het moment heb ik hier nog geen plannen voor.

Tien jaar geleden wilde ik:
Duidelijkheid over mijn familie. En om eerlijk te zijn wil ik dat nog steeds. Ik weet zo weinig over waar ik vandaan kom, omdat mijn beide ouders met hun ouders het contact hebben verbroken. Natuurlijk weet ik wel wat kleine dingen, maar ik vraag me soms echt af waar mijn roots liggen. Vooral, omdat mensen altijd vragen wat voor nationaliteit ik heb, omdat ik er schijnbaar niet heel Nederlands uit zie. En dat vind ik altijd heel leuk om te horen, maar het zet mij ook iedere keer weer aan het denken.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar: 
Een carrière bij de Koninklijke Landmacht zou hebben. Ik was er van overtuigd dat ik het leger in zou. Ik was er helemaal fan van en heb er zelfs mijn sector werkstuk aan toegewijd. Uiteindelijk  ben ik zelfs nog op keuring geweest, maar doordat ik nog teveel met mijn verleden liep ben ik toen psychologisch volledig afgekeurd. Iets waarmee ik het tot op de dag van vandaag niet mee eens ben, maar ach, ik zie mezelf nu niet meer het leger in gaan, dus wat dat betreft maakt het mij niets meer uit.

2016
Dit waren alle vragen alweer! Het is best gek om even goed na te denken en weer terug te gaan naar die tijd. Zoals ik aan het begin al zei, brengt het heel veel herinneringen naar boven. Sommige die ik al weer bijna vergeten was, maar ook veel die ik nog lang niet vergeten ben. Best tof om er weer even bij stil te staan!

En jeetje, wat zag ik eruit, haha! Jullie hebben lang niet alle foto’s gezien, want na 2006 veranderde mijn stijl echt drastisch. Ik denk dat ik alle alternatieve stijlen wel gehad heb, punk, emo, gothic, noem maar op! Tegenwoordig kleed ik mij wel iets rustiger, maar nog steeds neig ik naar het alternatieve stijltje. Het zit gewoon in me! Dit is hoe ik er nu uitzie 🙂

10 jaar geleden TAG

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie er van vonden! Herken je mij in de foto’s? Of denk je, wow Tini, wat is dit? Ik ben benieuwd! Laat het weten in de comments 🙂

♥ – Tini 


Voel je vrij om de TAG over te nemen, maar vergeet niet om Simone, de bedenkster van deze TAG, te linken in je blog!